Top 50 Populairste Nederlandse namen tot nu toe in 2024

Top 50 Populairste Nederlandse namen tot nu toe in 2024

Ben je op zoek naar een Oer Hollandse naam voor je kindje? We hebben de meest populaire voor je op een rijtje gezet. Een fijne naam die makkelijk uit te spreken is, is vaak een van de redenen van ouders om een lekkere Nederlandse naam te kiezen. Geen gedoe met schrijfwijze & ook vaak prima passend voor later!  

Top 25 Meisjesnamen

  1. Emma
    Emma is een klassieke naam die 'universeel' betekent. Het is een tijdloze favoriet die wereldwijd geliefd is vanwege zijn eenvoud en charme.

  2. Julia
    Julia komt van het Latijnse 'Iulius' en betekent 'jeugdige' of 'de stralende'. Het is een elegante naam die al eeuwenlang populair is.

  3. Sophie
    Deze naam betekent 'wijsheid' en heeft een zachte, melodieuze klank. Sophie is een van de meest geliefde namen in Nederland vanwege zijn tijdloze uitstraling.

  4. Tess
    Tess is een korte, krachtige naam die vaak wordt geassocieerd met 'oogster'. Het is een stoere en moderne keuze voor ouders die van eenvoud houden.

  5. Nora
    Nora betekent 'licht' en is een naam met een warme en zachte klank. Het is een klassieke naam die zowel traditioneel als modern aanvoelt.

  6. Mila

  7. Liv

  8. Lotte

  9. Zoë

  10. Saar

  11. Yara

  12. Evi

  13. Eva

  14. Noor

  15. Olivia

  16. Fleur

  17. Sophie

  18. Jasmijn

  19. Anna

  20. Fiene

  21. Maud

  22. Roos

  23. Fenna

  24. Isa

  25. Jade

Top 25 Jongensnamen

  1. Liam
    Liam betekent 'krachtige krijger' en is afgeleid van de naam William. De naam is kort, krachtig en populair door zijn moderne uitstraling.

  2. Noah
    Noah is een Bijbelse naam die 'rust' of 'troost' betekent. Het is een tijdloze keuze die in veel landen, waaronder Nederland, zeer populair is.

  3. Sem
    Sem is een korte, krachtige naam die vaak wordt geassocieerd met 'naam' of 'beroemd'. Het is een moderne, stoere naam die steeds vaker gekozen wordt.

  4. Daan
    Daan is een afkorting van Daniël en betekent 'God is mijn rechter'. Het is een klassieke Nederlandse naam die al jaren populair is.

  5. Finn
    Finn is een Ierse naam die 'eerlijk' of 'wit' betekent. De naam heeft een frisse, moderne klank en wint snel aan populariteit.

  6. Lucas

  7. Milan

  8. Levi

  9. Luuk

  10. Bram

  11. Julian

  12. Thijs

  13. Mees

  14. Max

  15. Sam

  16. Jesse

  17. Hugo

  18. Tijn

  19. Mats

  20. Jens

  21. Floris

  22. Ruben

  23. Stijn

  24. Teun

  25. Gijs


Deze top 50 biedt een brede keuze aan populaire Nederlandse namen die zowel tijdloos als trendy zijn. Of je nu op zoek bent naar een klassieke naam of iets moderns, deze lijst helpt je bij het maken van de perfecte keuze voor je kleintje. Welke naam spreekt jou het meest aan? Deel je favoriet in de reacties!


Leave a comment