30 mooie Spaanse namen

30 mooie Spaanse namen voor jouw baby

Spaanse namen zijn ook in Nederland steeds populairder. Het geeft een fijn warm, zomers gevoel bij het horen van deze namen. Wij hebben een mooie lijst van 15 meisjesnamen & 15 jongensnamen samengesteld ter inspiratie! 

Top 15 Mooiste Spaanse Meisjesnamen

  1. Sofia
    Deze naam betekent 'wijsheid' en is afgeleid van het Griekse "Sophia". Het is een tijdloze naam die populair is in vele landen.

  2. Isabella
    Isabella is een variant van Elizabeth en betekent 'God is mijn eed'. Deze naam is elegant en geliefd in zowel Spanje als andere delen van de wereld.

  3. Alba
    Alba betekent 'zonsopgang' en straalt frisheid en een nieuw begin uit. Het is een korte en krachtige naam met een warme klank.

  4. Cataleya
    Deze naam is geïnspireerd door een exotische orchidee en staat symbool voor schoonheid en zeldzaamheid. Het is een unieke en bloemrijke keuze.

  5. Sol
    Sol betekent 'zon' en is een prachtige naam voor een stralend kind. De naam is kort, krachtig en universeel.

  6. Carmen

  7. Esmeralda

  8. Maite

  9. Luna

  10. Valentina

  11. Noelia

  12. Marisol

  13. Rosalia

  14. Elena

  15. Paloma

Top 15 Mooiste Spaanse Jongensnamen

  1. Mateo
    Mateo betekent 'geschenk van God' en is de Spaanse versie van Matthijs. Deze naam is zowel traditioneel als modern populair.

  2. Santiago
    Santiago is een Bijbelse naam en betekent 'heilige Jacobus'. De naam wordt vaak geassocieerd met pelgrims en toewijding.

  3. Carlos
    Carlos is de Spaanse variant van Karel en betekent 'vrije man'. Het is een klassieke naam die veel voorkomt in koninklijke kringen.

  4. Pablo
    Pablo, afgeleid van Paulus, betekent 'klein' of 'gering'. Het is een traditionele naam die nog steeds veel wordt gebruikt.

  5. Rio
    Deze naam betekent 'rivier' en symboliseert vloeiendheid en natuur. Het is een korte, krachtige naam die geliefd is door zijn eenvoud.

  6. Alejandro

  7. Diego

  8. Javier

  9. Rafael

  10. Antonio

  11. Manuel

  12. Luis

  13. Enrique

  14. Marcos

  15. Emilio


Deze lijst bevat namen die zowel in Spanje als internationaal geliefd zijn. Of je nu op zoek bent naar een naam met een diepe betekenis of gewoon een mooie klank, deze Spaanse namen bieden voor ieder wat wils.


Leave a comment