Hoe kies je de naam van je kindje?

Hoe kies je de naam van je kindje? ​

Sommige mensen weten al van jongs af aan hoe hun kindje later moet gaan heten. Anderen kunnen de knoop niet doorhakken tot week 40 van de zwangerschap. We krijgen vaak berichtjes van dames die op zoek zijn naar een leuke naam. Bij ons op de Feed van Insta & FB vind je genoeg leuke namen. Ook hebben we onder onze hoogtepunten op Instagram een speciale 'naaminspiratie' story gemaakt. 

Hoe hebben wij zelf de namen van onze jongens gekozen? Thiago, Dex, Rafa & Tido, niet namen die je dagelijks hoort. Maar ook weer niet zo gek dat je ze niet kunt uitspreken. Dat we een unieke naam wilden allebei stond wel vast, maar we hadden wel andere ideeën bij een naam. Gelukkig maar, want tussen de geboortes van Thiago & Dex zit slechts 3 dagen. Het zal je maar gebeuren dat je dezelfde naam had gekozen, haha. 

'Onze' namen vind je dus niet terug in de top 10 jongensnamen. Hoe wij de namen hebben gekozen lees je hieronder! 

Thiago - Komt van Santiago. Maaike is helemaal verliefd op Spanje. Daarom stond wel gelijk vast dat het een Spaanse naam zou moeten worden. En dan heb je zooooooooo veel keuze, haha. We hebben heel veel namensites doorgestruind op zoek naar een naam. Allebei hebben we een selectie gemaakt & daarna gewoon even een paar weken op ons in laten werken. Toen hebben we allebei een eerste keus uitgesproken. Thiago won bij papa, mama koos voor Luís. Uiteindelijk gekozen voor Thiago Luís, waarbij Thiago zijn roepnaam is geworden, omdat daar het gevoel van allebei gewoon goed was! 

Dex - Komt van Dexter. Al zolang als Femke haar vriend en papa van Dex kent, zo lang zijn zij al fan van de serie Dexter. Voor hun stond daarom ook al heel lang vast dat als zij een jongetje zouden krijgen dat hij dan Dex zou gaan heten. Heel grappig, want toen Dex werd geboren was de naam nog bijna nooit gekozen. Dit is nu wel anders! Dex heeft ook een 2e naam Daley, ja, van Daley Blind. Gewoon omdat het een leuke naam is en papa fan is van Ajax, haha. 

Rafa - Komt van Rafael. Toen wij, Maaike, voor de 2e gingen en ontdekten dat het weer een jongetje zou worden moesten we wel even goed gaan nadenken over een leuke nieuwe jongensnaam. Natuurlijk moest het weer iets Spaans worden. Het moest bij Thiago passen. Niet te gek of moeilijk uit te spreken. In 1,5 jaar tijd 2 namen bedenken, dat is best een uitdaging. Toch was er in de tussentijd een hele leuke app ontwikkeld, Kinder. Tinder, maar dan voor babynamen. Het principe is heel handig & eigenlijk net als de date app, met al dat swipen! Kon ik dat ook eens doen, haha. Een naam die telkens terug bleef komen was Rafael. Maar toch vond ik het een beetje klassiek ofzo. Tot ik samen met Thiago naar een Spaanse tekenfilm keek, Rafa Giraffa. Daar was het 'Ja dat wordt 'm moment!'. Net even wat stoerder dan Rafael en heel uniek. Zo grappig, dat een naam die je soort van zelf bedacht hebt dan opnieuw binnenkomt als bestelling. Er is dus nog een mini Rafa in NL nu! Rafa's volledige naam is wel Rafael, Miguel als 2e naam. Naar zijn papa die Michiel heet! 

Tido - Komt van ??? Ook Femke kreeg bij de 2e zwangerschap te horen dat zij opnieuw een jongetje zouden krijgen. En hoe gek ook. Deze naam was zo gevonden! Toevallig heet een collega van papa Tiddo & hij vond dat zo'n leuke naam dat hij op het lijstje kwam. Tido werd het eigenlijk vanzelf, door het elke keer weer uit te spreken. Deze naam bleek ook wel te bestaan! Daarna natuurlijk nog wel veel gezocht, want ja, blijf je hangen bij de 1e naam of ga je toch nog switchen. Toch bleef ie telkens maar hangen, dus kon het niet anders dat het deze naam zou worden! Tido's 2e naam is Cody, deze naam komt ook van de serie Dexter, voor de fans de stiefzoon van Dexter in de serie, haha. 

Krijg je een meisje? Lees de top 10 meisjesnamen ook!

We zijn benieuwd naar hoe jullie aan dé naam zijn gekomen. Stuur ons een DM op Insta en Facebook of een mailtje info@babyzus.nl. Al deze reacties willen we gaan bundelen, zodat alle zwangere mama's een leuk inspiratieblog hebben in hun zoektocht! 

 

ps. wisten jullie dat er regelmatig dames switchen van naam? Dan krijgen we een lief mailtje of dm met de vraag of het nog aangepast kan worden. Natuurlijk haha. Hormonen doen heel veel hè! 


Laat een reactie achter