Top 10 van (onze) populairste jongensnamen van 2020

Top 10 jongensnamen 2020 

Onlangs maakten wij al een top 10 meisjesnamen van 2020. De jongetjes mochten zeker niet achterblijven! Wij ,‘jongens mama’s’, hebben in de zoektocht naar de namen van onze zoons eigenlijk alle jongensnamen voorbij zien komen. Ook hadden wij voorkeur voor een unieke naam, maar niet zo eentje die moeilijk uit te spreken is. ´Onze´ namen staan dan ook niet in de top 10!  Benieuwd hoe wij de namen van onze jongens hebben gekozen? Lees het hier

Toen wij deze top 10 over 2020 zagen waren wij zeker niet verrast. Noah blijft nummer 1, dat was bij ons ook in 2019! Luca was absoluut een nieuwe binnenkomer in 2020, deze naam hebben wij echt héél veel mogen maken. Het is zelfs zo dat als ik aan mijn zus vraag; raad is welke naam mijn nieuwe buurjongetje heeft gekregen, dat ze dan Luuk of Luca zegt. 

Wij hebben de populairste namen van 2020* met onze cijfers weer vergeleken. 
*Deze top 10 cijfers komen uit het jaarlijkse overzicht van de sociale verzekeringsbank, zij zien deze cijfers door de uitbetaling van kinderbijslag. 

Top 10 van 2020 jongensnamen:
1. Noah (48x)
2. Sem (36x)
3. Liam (30x)
4. Luca/Lucas/Luuk (72x)
5. Daan (27x)
6. Finn (42x)
7. Levi (28x)
8. Mees (44x)
9. James (30x)
10. Milan (25x)

Een andere opvallende (nieuwe) jongensnamen die we vaak hebben gemaakt in 2020 zijn Bowie, Duuk, Lenn, Jack & Lewis/Louis. De naam die we echt missen in de lijst van 2020 is NOUD. Dus wie weet zien we die volgend jaar in alle lijstjes terugkomen! 

Zoals ik al zei, wij hebben onze jongsten unieke namen (deels zelf bedacht) gegeven. Vorige week kregen wij de eerste RAFA binnen, zo heet de jongste zoon van Maaike. Deze naam is een roepnaam, die komt uit Spanje & stamt af van de naam: Rafaël. Dit wordt dan ook meteen in onze gezamenlijke ‘BABYZUSAPP’ geappt en dan ben je toch een beetje trots ofzo! Mijn kleine TIDO is nog NOOIT gemaakt. Dus ik ben heel erg benieuwd wanneer de eerste Tido langs gaat komen, want wij zijn al vanaf het eerste moment echt verliefd op deze naam! 

Ons volgende namenlijstje willen we zelf gaan samenstellen aan de hand van jullie namen! Wij gaan een top 10 unieke namen maken! Dus. Heeft jouw kindje een unieke naam? Stuur hem dan naar ons, wij zouden dat super leuk vinden. 

Liefs Femke


Laat een reactie achter