Wat als.... Veiligheid tijdens het spelen

Wat als.... Veiligheid

Let jij bij het kopen van spullen voor jouw (ongeboren) kindje op de veiligheid ervan? Ik zou graag zeggen, JA, dat doen/deden wij zeker. Maar helaas. Het is niet altijd iets waar je gelijk op let als je iets leuks tegenkomt. Zelf deed ik dat ook niet zo toen ik net zwanger was van onze eerste. Nu weet ik wel beter... 

Je hoort het natuurlijk wel vaker in je omgeving. 'Let je op dat ie niets in zijn mond stopt?'. Ja, je wilt er toch niet aan denken dat je kindje stikt in iets kleins of dat er iets anders gebeurt. Je staat er niet zo bij stil, maar bij heel veel speelgoed kunnen er dingetjes afbreken of losraken. Rondom speelgoed voor kindjes is er daarom speciale wetgeving.

CE markering & EN71 
Je hebt de CE markering en een keurmerk EN71. De CE markering is een verklaring vanuit de fabrikant dat het product is samengesteld volgens de Europese richtlijnen.  Het mag verkocht worden op de Europese markt. Het is dan nog niet getest op veiligheid! Speelgoed moet getest worden door een onafhankelijke partij om een keurmerk EN71 te krijgen. Het keurmerk voor speelgoed is EN71, dit staat voor Europese Norm en soms wordt hiervan NEN gemaakt, Nederlandse Normen van gemaakt. 

Gezond verstand
Natuurlijk is het altijd mogelijk dat er ondanks het keurmerk iets losraakt of stuk gaat. Wij hebben dit zelf ook laatst meegemaakt. Op oudjaarsavond zaten wij op de SEH, omdat onze oudste zoon van 3 iets van Playmobil in zijn neus had gedaan. Niet echt heel handig, maar gelukkig liep het met een sisser af & was het er zo weer uit met behulp van de arts. Toch zet het je gelijk aan het denken. Je moet beter opletten! 

Daarom is het naast het keurmerk ook natuurlijk gewoon een kwestie van gezond boeren verstand. Check al het speelgoed voor gebruik op losse onderdelen en beschadigingen. Jij kunt als beste de inschatting maken of het veilig is voor je kindje. Lees onze veiligheidspagina om te lezen waar op je kunt letten. 

Ook wij verkopen speelgoed. In de vorm van bijtringen. Bij het samenstellen en maken van onze bijtringen letten wij extra op veiligheid natuurlijk. Deze zijn volgens de Europese veiligheidsnormen én hebben een keurmerk EN71. Daarnaast testen we onze bijtringen eerst handmatig voordat we deze verzenden. 

Vertrouw op ons, maar ook zeker op jezelf! 

 

Liefs Maaike

 

Shop jouw bijtring! 


Laat een reactie achter