Babynaam kiezen: 10 tips!

Hoe kies je de naam van je kindje? Deel 2 ​

De mogelijkheden zijn eindeloos, evenals alle namenlijstjes en namenapps die je tegenwoordig hebt. Twijfel je over een paar namen? Lees dan even onderstaande tips! 

10 tips babynaam kiezen

  1. Een naam is niet alleen voor nu. Ook voor een volwassen vrouw of man moet de naam leuk zijn.
  2. Zeg voornaam en achternaam meerdere keren per dag hardop om de klank en het ritme van de combinatie te testen. Tip van Flip; een korte achternaam is leuk met een lange voornaam en andersom!
  3. Let op de initialen. Punt 1: het is lastig als meerdere gezinsleden dezelfde voorletters hebben. De ouders van mijn man hadden daar niet zo op gelet, haha. Allebei een M en maar 1 naam, best lastig met post. Punt 2: Let ook op de reeks die ontstaat: er zijn echt mensen met de initialen N.S.B. of S.O.A.
  4. Zelf een naam bedacht of een variant op een bestaande naam? Super origineel, maar check even of het geen gekke betekenis heeft in een andere taal.....  
  5. Hoe zou de naam afgekort kunnen worden? Sommige mensen houden ervan, anderen niet. Als je Rosanne heel mooi vindt, maar Roos niet zo, dan moet je even nadenken of dit het gaat worden. Afgekort worden gaat het ongetwijfeld! 
  6. Check de betekenis. Past deze bij jullie gezin. 
  7. Originaliteit is tegenwoordig ook iets wat veel ouders belangrijk vinden. Maar maak het niet te moeilijk. Niet leuk voor het kind om steeds zijn naam te moeten spellen of dat anderen het niet uit kunnen spreken. 
  8. Heet je Jansen of Smit? Misschien is het dan handiger om een minder gebruikelijke voornaam te kiezen. 
  9. Voor een mooie klankharmonie kan de voornaam beter niet eindigen met de zelfde klank als waarmee de achternaam begint.
  10. Jullie moeten dé naam allebei enigszins mooi vinden. De naam gaat een leven lang mee. Liefde voor een naam kan wel groeien, maar je moet wel al een eerste klik hebben met een naam!

Nog steeds op zoek naar een leuke naam? Check onze instagram / facebook feed en de hoogtepunten! 

 

Liefs Maaike 


Laat een reactie achter