Zo maak je zelf de mooiste newbornfoto´s, 10 tips

Zó maak je zelf de mooiste newbornfoto´s, 10 tips

Het moment is daar. Jouw kindje is geboren! En wat is ie/zij klein, kleine handjes, kleine voetjes en wat een schattig neusje! Je kunt er uren naar kijken & je maakt heel veel foto’s om dit moment voor altijd vast te kunnen houden. Je kunt een newbornshoot laten doen door een professionele fotograaf, dit is super gaaf! Ook kun je het zelf doen als je fotograferen leuk vindt. Of gewoon allebei, want je hebt immers heel veel tijd samen met jouw baby de eerste weken! Wij geven je in deze blog 10 tips om de mooiste foto’s te maken!

  1. Check tijdens je zwangerschap al wat je mooi vindt qua fotografie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil je bijvoorbeeld attributen gebruiken, zoals een mutsje of swaddle, zorg dan dat dit in huis is. Ook kun je Instagram en Pinterest afstruinen voor de meest mooie en originele voorbeelden!
  2. Wanneer? De eerste dagen is het natuurlijk even wennen aan elkaar en jullie nieuwe situatie. Dit is ook het moment dat veel baby’s nog veel slapen en vooral stil liggen. Tip van onze newbornfotografe is om dit binnen 2 weken te doen!
  3. Heb geduld. Natuurlijk hoop je dat je zsm dé foto hebt gemaakt, maar het blijft een klein baby’tje met nu al een eigen wil. Misschien wordt het wel krijsen geblazen of plast ie/zij je hele setting onder.
  4. Timing is alles. Zorg dat je baby helemaal tevreden is. Het perfecte moment is als de baby net geslapen heeft, een schone luier heeft en een voeding heeft gehad. Ook is het handig om het lekker warm en comfortabel te maken in de kamer waar je gaat shooten. Heeft jouw baby toch geen zin? Probeer het gewoon later nog eens, zie hierboven.
  5. Assistentie is key. Ik had gelukkig mijn lieve zus die kwam helpen bij de 2e. Ik hoefde alleen de kindjes in positie te brengen & zij kon het perfecte plaatje schieten. Ook handig als je baby net besluit om een golf melk terug te geven, haha.
  6. Poseren. Als het goed is heb je genoeg inspiratie opgedaan bij tip 1. Bedenk voor je gaat fotograferen welke poses je wilt doen. Soms moet het namelijk gewoon snel gebeuren.
  7. It’s all in the detail. Je baby is zo klein en teer, hoe mooi is het dan om al deze kleine details vast te leggen. De 10 kleine teentjes, het kleine neusje of zijn/haar handje in de jouwe. Ook een leuk idee, leg jouw kindje vast naast iets groters, zo lijkt jouw baby nog kleiner.
  8. Daglicht, daglicht, daglicht. Het beste weer is bewolkt weer, overdag. Zo heb je het minst last van gekke schaduwen en heb je het zachtste licht. Natuurlijk heb je het niet altijd voor het zeggen, maar flitsen is niet altijd bevorderlijk.
  9. Achtergrond. Ga jij voor lifestyle foto’s in de slaapkamer of toch met een achtergrond met een behangetje. Allebei heeft het zijn charme. Bij beiden opties is key dat het een soort van rust uitstraalt, zodat alle focus op de baby komt (en niet op dat schreeuwende behangetje of vieze luier in de hoek).
  10. Veel, heel veel. Maak vooral heel veel foto’s! Ook als je denkt dat het niet helemaal lukt of perfect is. Juist de spontane foto’s vindt je later terug in de fotoboeken & brengen de leukste herinneringen terug!

Laissez un commentaire