Nachtrust verbeteren? 3 edelstenen met een positieve werking.

Het is onderzocht dat bijna een kwart van alle nederlanders moeite hebben met een goede prettige nachtrust. De slaapproblemen uiten zich in; moeilijk in slaap vallen, niet door kunnen slapen en vroeg wakker worden. Een fijn bed en de juiste temperatuur is belangrijk, dat weten wij allemaal. Maar heb je weer eens onderzocht of edelstenen hierbij kunnen helpen?

Zelf had ik moeite met doorslapen, mijn kinderen zijn 4 & 2 jaar en ik had altijd een soort van ‘waakgevoel’ in de nacht. Hierdoor kwam ik niet goed in mijn remslaap en werd ik van ieder geluidje wakker. Dit wilde ik echt gaan verbeteren en sinds een tijdje slaap ik met een Amethist onder mijn kussen. Ik geloof erin en (yep je raadt het nooit!) na loop van tijd ben ik echt beter gaan slapen!

Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar andere edelstenen die een positieve werking hebben op (nacht)rust en ontspanning. Hieronder heb ik drie fijne edelstenen gevonden.

1. Amethist
Deze paarse glansende edelsteen staat al sinds de middeleeuwen bekend om zijn geneeskrachtige werking t.a.v. de nachtrust. De energie van amethist geeft rust in het hoofd en laat spanningen los. Deze prachtige edelsteen heeft namelijke een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. Zorgt ervoor dat je ontspannen in slaap valt en men zegt dat amethist helpt om je dromen te verstreken. Leg een amethist op je nachtkastje of onder je kussen en val sneller in slaap. Of slaapt je kindje onrustig? Leg hem op een bamboe schaaltje op de kamer van je kindje (veiligheid voorop!).

 

2. Labradoriet
Deze prachtige grijsblauwe edelsteen beschermt je tegen andermans (negatieve) energie & zuivert overbodige prikkels van buitenaf. Wanneer je hier gevoelig voor bent, kan het zijn dat je hier in de nacht ook mee te maken krijgt. Deze steen doet je 'loslaten' wat anderen van je vinden en het kiezen voor jezelf. Laat andermans meningen varen & ga uit vanuit je eigen gevoel. Je bent bijzonder zoals je bent en je mag er zijn.

Als je de labradoriet goed bekijkt zie je verschillende kleurveranderingen als je hem beweegt, zie dit als een bepaald beeld voor de mogelijkheid om iets of een persoon van verschillende kanten te bekijken/belichten. Betrek dit is tot jezelf, misschien dacht je eerst dat iets onmogelijk zou zijn, maar bekijk het eens vanaf een andere kant & misschien biedt het een oplossing voor eventuele zorgen. Hoe minder zorgen, hoe beter je slaapt!

3. Rozenkwarts
Een zacht roze edelsteen die symbool staat voor liefde. Liefde voor jezelf, maar ook voor anderen. Je wilt alles in het leven met de juiste intentie goed doen en het liefst niet falen. Je wilt de perfecte moeder zijn en je onzekerheid niet aan anderen laten zien. Deze rozenkwarts helpt je om met zachte ogen naar jezelf te kijken (wees lief voor jezelf!) en je perfectionisme los te laten/verminderen. Als je continu aan verwachtingen wilt voldoen, verwachtingen van jezelf, maar ook van anderen kan dat invloed hebben op je nachtrust. Je gedachten blijven maar malen en je kant hierdoor moeilijk in slaap komen. Deze prachtige roze edelsteen helpt bij het verzachten van je hart en steun bij het verwerken van onzekerheid/verdriet. Laat meer liefde in je leven toe, waar ben je dankbaar voor, voel je dat geluksgevoel?


Laissez un commentaire