Alles wat je wilt weten over edelstenen.

De aantrekkingskracht van de kristallen/edelstenen is al zo oud als de wereld. Deze prachtige kunstwerken zijn gesmeed door de elementen zelf; het zijn stukken aarde die de kennis en verhalen van miljoenen millennia bevatten. Kristallen/edelstenen kunnen leraren zijn, vriendelijke gidsen en sprankelende wijzen waarmee je kunt afstemmen op je diepste waarheid, de energie van de wereld en de mensen om je heen.  Edelstenen worden grotendeels gevonden rotsen en gesteenten. Edelstenen geven bepaalde trillingen af die een positief effect zouden hebben op de mens, want net als wij, wij bestaan ook uit energie.


Welke edelsteen past bij jou?
De wereld van kristallen is behoorlijk uitgestrekt en dat geldt ook voor de eigenschappen van elke steen afzonderlijk. Elke kristal edelsteen heeft verschillende voordelen en misschien voel je je aangetrokken tot een steen om een heel andere reden dan iemand anders die hetzelfde kristal gebruikt.
- Ga op je buikgevoel af & experimenteer met een open geest.
- Zoek een steen die goed voelt, leg hem in de palm van je hand en luister naar het gevoel dat de steen jouw geeft. 
- Wat voor gevoel geeft de kleur van de steen? Voel je je fijn bij deze kleur? 
- Kristallen hebben allerlei vormen die van invloed kunnen zijn op hun energie of op manier waarop je ze gebruikt. Kies de vorm waar jij je aangetrokken tot voelt.


Hoe kan je de edelstenen gebruiken?
Het is heel persoonlijk hoe je met je kristallen omgaat en hoe je er een voordeel mee doet. Zoals meestal wanneer je met kristallen werkt, laat je je leiden door je intuïtie (en je kristallen). Hier een paar voorbeelden;

Een altaar, een fijn plekje in je huis (slaapkamer/babykamer/kinderkamer/woonkamer) geeft je intentie en verlangens een fysieke vorm. Het geeft je kristallen een gewijde plek om in werkzaam te zijn.  Ook zijn er edelstenen (bv amethist) die zorgen voor een goede nachtrust, leg dan de edelsteen op je nachtkastje of onder het kussen. Dit werkt ook heel goed voor kleine kindjes om rustiger te slapen, plaats de edelsteen dan onder het matrasje.

-Ook kan je de edelstenen gebruiken bij een meditatie en met lichamelijk contact,  hierdoor geef je je meditatie extra kracht en betekenis. 

- Draag edelstenen dichtbij je. Onze edelstenen zijn perfect van formaat om bij je te dragen in je broekzak. Heb je een edelsteen voor je kindje (bv botswana agaat voor zelfvertrouwen & zelfacceptatie)? Geef deze mee in de rugtas naar school!


Het reinigen en opladen van edelstenen
Edelstenen hebben enige aandacht nodig, je kan het zien als het aangaan van een nieuwe relatie. Hoe meer je ze geeft, hoe meer je je verbonden zult voelen en meer magie je kunt verwachten. 

Edelstenen geven trillingen en energie af, hierdoor kunnen ze uitgeput raken. Daarom moet je ze af en toe reinigen en opladen. Reinig elke edelsteen dat je in huis haalt, behalve wanneer je een edelsteen van een dierbaar persoon cadeau krijgt.
Maar wanneer moet je nou jouw edelsteen opladen? Hierop is maar één antwoord, gebruik je intuïtie! De edelstenen vertellen zelf wanneer  ze een boost nodig hebben. Er zijn alleen twee uitzonderingen; Gebruik je edelstenen om intense emoties te verwerken of elektromagnetische golven af te weren? Dan hebben de edelstenen regelmatig een boost nodig. 


Manieren om edelstenen te reinigen & op te laden
Er zijn verschillende manieren om jouw edelstenen op te laden. Alleen kun je niet alle manieren voor alle edelstenen gebruiken, doe hier zelf goed onderzoek naar. Voor de edelstenen die wij verkopen zullen wij binnenkort een nieuwe blog maken met passende reiniging manieren. 
Verschillende manieren:
Zout; Kristallen behandelen met zout.
Rook; Reinig de energie van de edelstenen met de rook van gedroogde kruiden of heilig hout. 
Water; Doe de edelsteen in een glas of kom en laat het een paar minuten onder een stromende kraan liggen. 
Regenwater; Leg je edelstenen op een schaaltje buiten wanneer het gaat regenen, hierna goed droogdeppen. Het opvangen van regenwater en binnen onderdompelen kan natuurlijk ook. 
Maanlicht; De trilling van de maan is een krachtigen manier om jouw edelstenen te reinigen en op te laden. De vrouwelijke energie van de maan is zo zacht dat je deze manier voor iedere edelsteen kan gebruiken. Geef jouw edelsteden een maanbad door de edelstenen bij zonsondergang in een schaaltje buiten, op een tafel of op de vensterbank te leggen. Deze methode werkt vooral goed bij vollemaan en bij nieuwe maan.
Zonlicht; Reinigen kan ook gewoon in de mannelijke kracht van het zonlicht. Leg de edelstenen buiten of op de vensterbank wanneer de zon opkomt, haal deze pas weg wanneer de zon in de avond weer onder is. Let op! Deze methode niet geschikt voor alle edelstenen, zoek dit eerst goed uit. 
Aarde; Edelstenen in de aarde laten opladen, is een natuurvriendelijke methode, vooral voor edelstenen met grondende eigenschappen. Leg je edelstenen gewoon in de tuin, onder het aarde en laat het een nacht daar liggen. 

Kinderen & edelstenen
Wil je een edelsteen aan je kindje geven? Bij jonge kinderen is het belangrijk om er goed op te letten dat je een product kiest waarbij er geen kans bestaat op verstikkingsgevaar. En laat je kind niet meer dan één steensoort tegelijk dragen, kinderen zijn gevoeliger voor de werking van edelstenen dan volwassenen. Het dragen van meer dan één steen is al snel te veel van het goede voor een kind. Vanaf een jaar of tien kun je voorzichtig proberen een kind twee stenen te laten dragen, maar probeer het eerst altijd met één steen.


Combineren van verschillende edelstenen
Er zijn heel veel edelstenen combinaties mogelijk, maar goede combinaties zijn ook erg persoonsafhankelijk. Wat de één heel goed werkt, hoeft niet te betekenen dat dit ook voor de ander werkt. Dus er bestaat niet een lijst met combinaties die je niet kunt maken met edelstenen. Het is altijd erg belangrijk dat je je verdiept in de edelsteen & welke werking deze heeft. Er bestaan namelijk edelstenen die elkaar negatief beinvloeden waardoor de werking achteruit gaat. 

Er zijn gelukkig wel sommige uitzonderingen gemaakt:
*Bij onze combinaties hebben wij hier rekening mee gehouden & naar gekeken.

- Edelstenen uit een zelfde groep/familie vaak goed gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de kwartsfamilie met o.a. amethist, bergkristal, citrien, rookkwarts, blauwe kwarts en rozenkwarts of aan de verschillende toermalijnsoorten zoals o.a. watermeloen, dravidisch, groen, roze en zwarte toermalijn.
- Edelstenen die in de natuur al samen gevonden worden ook vaak goed combineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan toermalijn en mica, toermalijn en kwarts, kwarts en calciet, amethist en agaat, turkoois en pyriet, robijn en zoisiet, etc.

Onze edelstenensets: 
*Lees bij onze edelstenen sets de werking van de edelstenen.
- Zwanger & kraamtijd
- Mama to be (wens mama)
- Sterke vrouw
- Mannen
- De gouden driehoek
- Kind
- Baby
Bron: 'Stenen & Kristallen' De natuurlijke kracht van 68 stenen en kristallen.
Lisa Butterworth. Edelstenenenmineralen.nl



Laissez un commentaire